Wijkschouw 2017

Op woensdag 5 juli hebben we als Wijkplatform weer onze jaarlijkse wijkschouw gehouden. We klommen om 19.30 bij cafe In de Ommelanden aan de Rijksweg Noord op de fietsen en maakten een rondtour door ons werkgebied: de wijken Brienenshof, Stationsgebied, Eshof en Westeraam.

We bekeken daar locaties waar we het afgelopen jaar bij betrokken zijn geweest. Dat deden we samen met enkele bewoners, ambtenaren, raadsleden en de wethouder. Ook de wijkagent en BOA van Handhaving fietsten mee. Hieronder de route:

Wijkschouw

Start In de Ommelanden – Rijksweg-Noord, rechtsaf DAUW.

STOP: Wiebeltuinen – schapen laten grazen?, resultaat enquête + hoe nu verder (dhr. Verriet)

Regenboog, via Sneeuwjacht naar Stapelwolk

STOP Stapelwolk/Ceintuurbaan.  Rijzenburg – bouwplan – woonwagens tot uiterlijk 1 september

Groenoordstrip. Bouw op de Stapelwolk . Duurt nog geruime tijd voordat fietsers daar mogen / tunnelbouw + Spoorwegkruisingen: Tunnel . Van – tot – onder maaiveld nivo.  Eind 2018 schop in de grond. Weghalen geluidswal?  Geluidswering op de tunnel. Effecten.

+ nieuwe fietsoversteek – via Stapelwolk – lastig met uitrit.

Spoorwegkruisingen: Weteringsewal? Ovatonde. Viaduct. Fietsers toch met tunneltje door de Linge.

+ Germaan (hek)

Via Regenboog, bruggetje Sneeuwjacht, linksaf, 4e straat rechts (Donar) brug over en plein aan linkerzijde: Julius Civilisplein.

Julius Civilisplein: recente melding aanpassing groen ivm busjes die op groen / speelweide en op stoep laden en lossen). Op het Julius Civilisplein parkeren mensen hun auto op de speelweide en op de stoep om te verhuizen, verbouwen enz. Bewoners hebben al ideeën om het parkeren te voorkomen, maar ze willen graag samenwerken met het Wijkplatform. (uitleg Kristiaan)

Via Mansio oversteken naar Stier -> Vissen

STOP (bewoner Patricia Oliana) Veldje Vissen-Ram: het speelveldje is niet helemaal egaal. (uitleg door bewoner)

+ Weteringsewal – brug over de Linge – pad. Fietswandelverbinding Westeraam met Lingezegen

+ Fietspad Stier/Stille Helden pad – Lingestraat – hard rijden/fietsers en voetgangers (Marco)

+ (Pad langs watergang t.o. Germaan. Afgezet met hekwerk.)

+ Legioen: Bij de parkeeroverlast op het Legioen heeft een bewoner geflyerd en heeft samen met de politie aangebeld bij de mensen die op de stoep parkeerde, om uit te leggen dat dit hinderlijk is voor andere bewoners. Men parkeert daar nu niet meer op de stoep.

Via Stier en fietspad naar Marco.

Koffie bij Marco: Noemen: Dupondius – voetpad langs school gerealiseerd + School: uitrit + Witte pijlenpad + Speeltuin Lanenbuurt + Terrein oude Intratuin: opdeling. Naast het Landaspad staan 2 woningen gepland + Romeinse veld – jeugd pleit voor overkapping + Wolkenhemel: opnieuw ingericht, duikelrek gerealiseerd + Wegenstructuur Intratuin

Via Aamsepad naar Regenboog

Ceintuurbaan Zuid: na de bouwvak aanpak, Aangepaste Aamsepad

Veldje Kalmoeslaan / Floralaan: beukenhaag + verbindingspaden.

Fietscrossbaan met toplaag

STOP Nieuwe Aamsestraat – Meiregen – Tunnel.  Omgeving NS-Station – aanpassingen (busbaan + Regenboog – Nieuwe Aamsestraat + fietstunnel + schapen op plek dat gepland was voor Huis der Gemeente) + Aamse Wissel -> verkeerssituatie auto’s en fietsers, parkeren (vanaf  de Van Oldenbarnevelt straat naar de Oude Aamsestraat staan regelmatig auto’s in de bocht geparkeerd. Er wordt gevraagd of het parkeerzone bord verplaatst kan worden.)

Dieseltrein die 2 x 15 minuten per uur stilstaat.

Plek Huis der gemeente: weide en schapen.

Via tunnel naar Oude Aamsestraat (bocht parkeren en stilstaande trein) -> Stationsstraat -> Bemmelseweg

Korte STOP) Olympiabrug – overlast, ook bij Bemmelseweg

De Pas: meer bekend over bouwlocatie De Pas? Straatnamen.

Brienenshofsingel brug en de ongewenste blauw witte kleuren?

Melding slecht fietspad langs RW Zuid en snel opgepakt vorig jaar

Speelweide Eshof. Nieuwe speel-elementen en nieuwe toegang. Bomen en struiken gesnoeid. Overlast jeugd