Aanpassingen bij NS station

Al langere tijd hebben veel weggebruikers opmerkingen over onduidelijkheden en/of onveiligheid gevoel in de verkeerssituaties rondom het NS-station. Daarover hebben we de politiek aangesproken. Op 2 juli is er een verkeersschouw geweest, waarbij vertegenwoordigers van het Wijkplatform de veel gehoorde ervaringen hebben gedeeld. Op 29 oktober hebben we een terugkoppeling gehad over de aanpassingen, die gerealiseerd gaan worden.
Aan de Noordzijde van de Nieuwe Aamsestraat komt een vrijliggend fietspad voor 2 richtingen; het ontbrekende stuk vrijliggende fietspad langs de Regenboog (tussen Meiregen en Spoorlaan) wordt aangelegd. De aansluiting van deze 2 fietspaden richting fietstunnel wordt een voorrangssituatie. Dat pad naar de tunnel wordt versmald, zodat de rood-witte blokken weg kunnen. (zie tekening).
Er komen weg as markeringen bij de splitsingen Spoorlaan-Nieuwe Aamsestraat en Spoorlaan-Oude Aamsestraat om veel binnenbocht rijders te voorkomen.
Er komen borden met verwijzing naar de parkeergarage. Aan de Eshofzijde wordt op de rijbaan van de van Oldenbarneveltstraat naar de Oude Aamsestraat rode fietsstroken aangebracht. Dat geeft ook een optische versmalling voor de auto’s met naar verwachting snelheidsverlaging.
Download de complete memo over dit onderwerp hier.

Links toegang naar fietstunnel en rechts de rotonde bij de Gamma. In het rood de nieuwe fietspaden