Waardecheques Overbetuwe Doet komen er weer aan!

Goed idee voor jouw buurt?
Heb jij een goed idee om de buurt leuker, mooier of beter te maken? Dan is dit een goed moment om je idee aan te melden op Overbetuwe Doet.

Eind oktober worden de Overbetuwe Doet waardecheques van €7,50 weer bezorgd in heel Overbetuwe. Dit is geld van de gemeente dat inwoners mogen besteden aan een initiatief naar keuze. Ga naar OverbetuweDoet.nl, hét platform voor bewonersinitiatieven. Meld je idee aan en verzamel waardecheques en andere donaties voor de uitvoering. Juíst nu: online of op afstand SAMEN iets doen.

Wat kan er allemaal met Overbetuwe Doet?
buurtborrel buitenDe buurt opfleuren met bloeiende planten, nestkasten en insectenhotels. Een sinterklaasspeurtocht, kerstverhalenboek, oliebollenbuurtborrel (op 1,5 meter) of online carnavalsquiz. Heb je zelf een goed idee voor jouw buurt of dorp, is het initiatief toegankelijk voor alle inwoners uit Overbetuwe en past het binnen de coronamaatregelen? Dan kan Overbetuwe Doet helpen om voldoende geld, handjes of materialen te verzamelen. 

 

 

 

Tip: kijk op Overbetuwe Doet voor meer informatie, spelregels en goede voorbeelden.

Korte terugblik op vorige ronde

In juni viel de Overbetuwe Doet waardecheque op alle deurmatten in Overbetuwe. Voor sommige huishoudens de eerste keer, een aantal dorpen/wijk deden al langer mee met Overbetuwe Doet. Deze ronde spaarden 64 initiatieven mee, waarvan de helft al voldoende heeft gespaard. Zij kunnen hun initiatief gaan uitvoeren. Benieuwd naar de cijfers uit jouw dorp? Bekijk de tabel hieronder.

Wist je dat gemiddeld 39% van de cheques is geactiveerd? Dat lijkt misschien weinig, maar uit ervaring weten we dat dit een hoog percentage is. Heel goed dus, voor een eerste ronde in heel Overbetuwe!

Uitkomsten enquête initiatiefnemers

duimpjes omhoogVorige maand hebben we een enquête gestuurd aan alle initiatiefnemers die afgelopen ronde via Overbetuwe Doet hebben gespaard voor de realisering van hun idee. Met deze enquête kijken we hoe initiatiefnemers Overbetuwe Doet ervaren en wat er beter of anders kan. Ben je benieuwd naar de input die wij kregen en wat ermee gaan doen? Hier lees je er meer over.

 

 

 

 

Wist je dat we bij de verzending van de waardecheque altijd rekening houden met de ophaaldagen van het oud papier? Wordt het oud papier opgehaald in de periode van bezorging, dan wordt de waardecheque pas bezorgd nadat het oud papier is geweest.

Hulp nodig bij initiatief?
Er zijn mensen die met je mee willen denken. Denk bijvoorbeeld aan de buurtverbinders van OnsOverbetuwe.nl, #HeterenSociaal, jouw dorps- of wijkraad, Het Zwarte Schoap en de Oost-Betuwse Uitdaging. Of neem contact op met de regisseur van Overbetuwe Doet: regisseur@overbetuwedoet.nl, 0658081698 (Esther Jansen) of 0658081514 (Daniëlle Kurris).

Helpdesk Overbetuwe doet

Heb je vragen over het gebruik van de website? Bel dan met 0481 – 700 216 of stuur een email naar helpdesk@overbetuwedoet.nl
Maandag t/m vrijdag
van 8.00 tot 17.00 uur

Heb je tips over OverbetuweDoet.nl? Laat het ons dan weten via de helpdesk, dan kijken we graag naar een oplossing.