Goed idee voor jouw buurt?

Een goed idee voor jouw buurt?
Juist nu: online of op afstand iets doen!

Heb je een goed idee om jouw buurt leuker, mooier of beter te maken? Dan is dit een goed moment om je idee aan te melden op OverbetuweDoet.nl. Tussen 9 en 20 april worden de Overbetuwe Doet waardecheques weer bezorgd, vanaf dat moment kun je meesparen voor jouw idee!

Wat kan er allemaal met Overbetuwe doet?

Er kan best veel. Fleur de straat op, help de natuur een handje met bloemen en insectenhotels, haal tegels uit de tuinen en plaats regentonnen, verzin speurtochten, challenges of een buurtquiz, kook en eet samen online, maak een buurtverhalen- of receptenboek of maak flexibele coronaproof ontmoetingsplekken. Kan het op 1,5 meter, dan heb je goede kans dat het door kan gaan – natuurlijk wel afhankelijk van de regels die op dat moment gelden. Kijk op de informatiepagina voor meer informatie, de spelregels en goede voorbeelden.

Nieuwe waardeqeques
Tussen 9 en 20 april vallen de nieuwsbrieven met waardecheques op de deurmat.
I.v.m. het oud papier worden ze in Elst iets later, tussen 16 en 20 april bezorgd en in alle andere dorpen vanaf 9 april. Houd dus de post dan goed in de gaten en doneer je waardecheque straks aan het initiatief dat jou het meeste aanspreekt.

 

Tip: doe óók mee met NL Doet
Ben je lid van een stichting of vereniging en zoeken jullie actief nieuwe vrijwilligers? Kan jullie ontmoetingsplek wel een opfrisbeurt gebruiken? Of heb je een andere klus die je veilig uit kan voeren? Doe dat dan tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Deze is dit jaar op 28 en 29 mei (i.p.v. in maart). Via het Oranjefonds kan je een bijdrage van max. € 350 aanvragen (en max. € 50 voor beschermende middelen tegen het coronavirus). Dit kan tot 23 april zolang er nog budget is (op = op). Kijk op nldoet.nl voor meer informatie.

Hulp nodig bij je initiatief? 
Er zijn mensen die met je mee willen denken. Neem contact op met de buurtverbinders van OnsOverbetuwe.nl, #HeterenSociaal, jouw dorps- of wijkraad, Het Zwarte Schoap en de Oost-Betuwse Uitdaging.
Of neem contact op met de regisseur van Overbetuwe Doet: regisseur@overbetuwedoet.nl, 06 5808 1698 (Esther Jansen) of 06 5808 1514 (Daniëlle Kurris).
 

Helpdesk Overbetuwe doet

Heb je vragen over het gebruik van de website? Bel dan met 0481 – 700 216 of stuur een email.