Schuur Rijzenburg wordt deels gesloopt

Bericht van de gemeente aan de omwonenden:

zoals jullie ongetwijfeld gezien hebben, is tijdens de storm rond de kerstdagen een groot deel van de aangebouwde schuur van pand Rijzenburg en de laatste muur van de doorrijschuur ingestort. Afgelopen vrijdag heeft overleg plaatsgevonden met de ontwikkelaar en onze medewerker monumenten en bouwkundig toezicht over de veiligheid van de ontstane situatie.

Conclusie is dat de aangebouwde schuur in huidige staat zoveel veiligheidsproblemen geeft dat deze tot aan de eerste verdieping moet worden gesloopt. Het ingestorte deel wordt zodanig gesloopt dat hierdoor een veilige situatie ontstaat. Deze maatregelen zijn onder meer nodig om verdere schade aan de rest van de boerderij te voorkomen. De werkzaamheden worden komende week uitgevoerd onder begeleiding van de gemeente. Om goed bij het dak van de boerderij te komen wordt direct het een en ander afgevoerd en vrijgemaakt. Als de sloopwerkzaamheden gereed zijn wordt er tenslotte werk uitgevoerd om verdere afbreuk aan het pand in de komende tijd te voorkomen. Deze verplichting is aan de ontwikkelaar opgelegd.

Voor inhoudelijke vragen over de genoemde werkzaamheden verwijs ik u graag naar onze medewerker monumenten, Hans Huisman (0481-362333).