Ontmoeten in Elst, nu ook in de Bibliotheek

Vanaf donderdag 12 april is ook de Bibliotheek aan het Europaplein in Elst op donderdagochtenden van 10 tot 12 uur open voor gezellig ontmoeten. Iedereen kan dan onder het genot van een kop koffie of thee gezellig praten of gewoon de krant of een tijdschrift lezen. Voor leden van de bibliotheek is het ook een extra openstelling, want er kunnen ook gewoon boeken geleend en teruggebracht worden. Op dinsdag- en donderdag is ook theater De Kik al open voor ontmoeten en een kop koffie of thee. Zowel in De Kik als Bibliotheek is er meestal ook een medewerker van het Sociaal Kernteam aanwezig voor voor advies over hulpvragen/begeleiding of aanvragen van bijv. vervoerspas of Mantelzorgwaardering.

Op donderdagochtend rijdt als proef ook al de Boodschappenbus voor mensen, die beperkt mobiel zijn. Die kunnen nu zelfstandig en voor maar € 2 per retour naar de markt, de winkels of Theater De Kik of de Bibliotheek. Lekker thuis opgehaald worden en rollator of rolstoel kunnen mee. Je moet je wel van te voren aanmelden (werkdagen tussen 09 en 10 uur) voor de Boodschappenbus bij de Algemene Hulpdienst Elst: 0481-374926.

Een initiatief van de projectgroep Sociaal Ontmoeten in Elst.