Actie: zet je licht aan ook in Elst-Oost

Verschillende leden van Wijkplatform Elst-Oost  gingen  omstreeks 27 oktober op pad met spuitkrijt pakketten van de ANWB. Ze wilden daarmee fietsers stimuleren om hun fietsverlichting aan te zetten. Op de foto Tessa en Anne-Marie, terwijl Anita de foto neemt.

Een derde van de fietsers heeft wel werkende fietsverlichting, maar gebruikt het niet. Waarom mensen de lampjes niet aanzetten, kan simpele redenen hebben zoals: ze vergeten het. Of ze vinden het niet belangrijk genoeg voor een klein stukje.
ANWB wil het v

erkeer veiliger maken en fietsers er aan herinneren hun licht aan te zetten. Het idee: een sjabloon met de tekst: ‘zet je licht aan’, met een smiley erachter. Met uitwisbaar spuitkrijt kan het op het fietspad worden gezet op strategische en drukke punten, waar het ongeveer twee weken zichtbaar is en daarna verdwijnt.
Wat blijkt? In plaats van 4 op de 10 hebben 6 op de 10 mensen na het lezen van de tekst “Zet je licht aan” op straat hun lamp aan. De smiley geeft mensen het gevoel dat hun gedrag wordt beloond.’

Met 1 spuitkrijt pakket konden 5 tags aangebracht worden.