Polikliniek Rijnstate bij Station Elst

Op 15 januari was er een presentatie aan de gemeenteraad over de plannen bij Elst-Centraal. Het bstuur van ziekenhuis Rijnstate wil zoals het er nu naar uitziet een grote poli-kliniek bouwen op de plek waar eerder het Huis der Gemeente bij het NS-station zou moeten komen. Al maanden geleden is gestart met verkenningen over die plannen.

Het is de bedoeling dat in mei 2019 een intentieverklaring tussen gemeente, Rijnstate en andere stakeholders wordt ondertekend en dat er einde 2019 een samenwerkingsovereenkomst getekend kan worden. Dan zou medio 2021 met de bouw begonnen kunnen worden. Dit zou voor Overbetuwe van grote toegevoegde waarde zijn.

Denk aan de volgende poliklinische activiteiten en ondersteunende diensten:
• Keel-neus-oorheelkunde
• Kindergeneeskunde
• Gynaecologie
• Poliklinisch OK centrum (voor kleine ingrepen)
• Radiologie
• Prikpost
• Poli-apotheek
Rijnstate  zoekt samenwerking met lokale en regionale (zorg-)organisaties.

Hier vindt U de presentatie