NLDoet: 15 en 16 maart op Cool Nature, Westeraam

Update 14 maart:

Morgen en overmorgen met NLDoet actief op het Romeinse Veld/Cool Nature in Elst. Vanmorgen heeft Hovenier Barry Schouten uit Elst met 5 medewerkers in weer en wind en helemaal voor nop uitstekend grondwerk gedaan in de pluktuin. Klasse mannen! Morgen gaan we samen met tuinontwerpster Ineke Brunekreeft een grote hoeveelheid planten en heesters poten aan de hand van haar eigen ontwerp. Ook zij doet dat belangeloos en voor het goede doel. Er hebben zich al een aantal vrijwilligers aangemeld, maar we kunnen nog meer handen en handjes gebruiken.
Langs de Tempellaan gaan we ook enkele projecten aanpakken. Barry en Ineke regelden ook, dat hun planten leverancier … voor een matsprijs de planten leverde. Ook de gemeente Overbetuwe deed een flinke bijdrage door de aanschaf van boomschors en schelpengrid. Vrijdag van 13 tot 16 uur langs het Colosseum en zonodig ook zaterdag van 13 tot 16 uur. Meld je even aan als je komt, dan houden we rekening met hapjes en drankjes.
 

 

Met NLDoet het CoolNature-park klaar voor het voorjaar!

In de wijk Westeraam in Elst ligt het groene CoolNature park, ook wel “Romeinse Veld” genoemd.

Tijdens NLDoet wordt er met vrijwilligers gewerkt aan lichte en zwaardere tuinklussen. Het opknappen van de pluktuin, het hink-stap-rots-pad en het bijenhotel. Ook gaan we de fietscrossbaan onkruidvrij maken. Zo kunnen we later dit jaar, van klein tot groot, weer volop genieten van deze speel- en wandelplek. Komt u ook helpen?

Vrouwen, mannen en kinderen die graag tuinieren en buiten klussen zijn van harte welkom. We vormen daarna met een aantal een groep om de pluktuin af en toe te onderhouden.

Dit doen we op vrijdag 15 maart (13-16 uur) en zaterdag 16 maart (13-16 uur).

Het Cool Nature terrein ligt aan het Colosseum in Elst tussen Brede School de Zon en Westeraam College-Lyceum Elst.

Aanmelden bij NLDoet www.nldoet.nl/klus/werken-aan-coolnature of bij Frederike Kadijk, frederike.kadijk@zonnet.nl / 06-18408360.

Kom je op de dag zelf en heb je (tuin)gereedschap, neem dit dan zeker mee. Een schop, schoffel, hark, gieter, hamer en draadtang zijn handig. Voor drinken en wat lekkers zorgen wij.