Project e-deelauto Westeraam/Eshof gestart

Op zaterdag 13 april deed wethouder Dimitry Horsthuis Tangelder de aftrap van de pilot e-deelauto en e-bike voor bewoners van de Elster wijken Eshof en Westeraam. Adrienne van Efferen van ons Wijkplatform was namens deze wijken mede-initiatiefnemer. Tot en met eind september zijn de twee elektrische auto’s en de vier e-bikes beschikbaar bij de Jumbo vestiging in Westeraam. De komende periode zal in de pers extra aandacht worden besteed aan dit project.

Leuk was, dat tijdens de aftrap al gelijk gebruik gemaakt kon worden van één van de auto’s. Een gezin, dat net boodschappen gedaan had bij Jumbo, kreeg te maken met autopech en moest de Wegenwacht laten komen. De pechvogel kreeg van mede-sponsor John Maclean de sleutels om zijn gezin en de boodschappen alvast thuis te kunnen brengen.

Huren van de auto gaat via www.deelautooverbetuwe.nl. Je komt dan op de Snappcar website en kunt de auto voor max 1 dag reserveren en gebruiken. Dat kost inclusief verzekering en gratis 150 km ongeveer € 38,-. Als je je via www.deelautooverbetuwe.nl aanmeldt, dan krijg je voor de eerste boeking €20,- korting (code: 61A33D).

De e-bike kun je lenen voor max één dag per keer. Ga naar www.deelfietsoverbetuwe.nl en meld je aan via je email adres. Daarna krijg je een activatiecode voor een app op je smartphone (iPhone of Android). Met de app kun je een fiets reserveren en als je bij die fiets staat ook van het slot krijgen.