Start deelauto project Elst-Oost

Op zaterdag 13 april start in Elst de pilot met een elektrische deelauto en een e-bike. Daarmee krijgt Elst voor de wijken Westeraam en Eshof de primeur met de aftrap van zogenoemde eHubs. De start van het project is op zaterdag 13 april om 15.00 uur bij Jumbo Westeraam.
De pilot loopt tot eind september 2019. Kijk op www.deelfietsoverbetuwe.nl  en www.deelautooverbetuwe.nl om te reserveren.

In Nijmegen komen er 10 en in Arnhem 3 van deze eHubs.
Bij een eHub komen bijvoorbeeld deelauto’s, e-fietsen, e-bakfietsen en e-scooters. Hiermee maken Overbetuwe, Nijmegen en Arnhem de keuze voor een (bak)fiets in plaats van de auto gemakkelijker. Ook maakt dit concept het elektrisch autorijden bereikbaar voor mensen die geen eigen elektrische auto kunnen of willen aanschaffen. Bij het project hoort een stimuleringsprogramma om zo veel mogelijk potentiële gebruikers te informeren en betrekken.