Haalbaarheidsonderzoek polikliniek Rijnstate bij Elst Centraal

De gemeente Overbetuwe en Ziekenhuis Rijnstate onderzoeken samen of de komst van een polikliniek van Rijnstate naar Elst Centraal mogelijk is. De afgelopen tijd zijn zij druk geweest met het opstellen van de haalbaarheidsonderzoeken die nodig zijn voor het bestemmingsplan. Maandagavond 28 oktober presenteren zij de eerste resultaten hiervan aan de belangrijkste betrokkenen. Hierbij is ook het wijkplatform Elst-Oost uitgenodigd.

Tijdens deze avond worden de eerste resultaten van de onderzoeken gedeeld. Het gaat bijvoorbeeld over de massastudie (hoogte van het gebouw), stikstofdepositie, parkeren, mobiliteit en de planning. Over een aantal onderdelen horen de gemeente en Rijnstate ook graag onze mening.

Vanzelfsprekend zal het wijkplatform deze avond aanwezig zijn. Punten die onze aandacht hebben, zijn o.a.: parkeren, verkeersafwikkeling, veiligheid tijdens de bouw voor passerende fietsers, voetgangers en scholieren, maar ook de studies in relatie tot andere ontwikkelingen in dit gebied, bijvoorbeeld de komst van het zwembad.

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd wat er bij de bewoners van onze wijk leeft over de komst van de Polikliniek Rijnstate. Zijn er nog punten die we moeten meenemen.Laat het ons weten via info@wpelstoost.nl