Fietspad afgesloten en bushalte Oude Tol opgeheven, per 1 en 2 maart

Met ingang van 2 maart wordt het fietspad langs Rijksweg-Noord richting Arnhem, bij de spoorwegovergang, afgesloten voor doorgaand verkeer. Er geldt een omleiding tot juli 2021. De bushalte Oude Tol wordt per 1 maart opgeheven. Op die datum gaat ook de nieuwe dienstregeling in van Breng-bussen, met de mogelijkheid van kleine tijdsverschillen.

Fietsomleiding

Per 2 maart 2020 gaat het fietspad ter hoogte van het spoor aan de Rijksweg-Noord dicht. Het fietspad is afgesloten tot de inrit van Rijksweg-Noord 86. Deze afsluiting geldt alleen voor (brom)fietsers die in de richting van Arnhem rijden. De afsluiting is nodig, omdat daar gegraven moet worden voor de tunnelbak. De grote aarden wal wordt weggehaald en de grond gaat naar de aanleg van het viaduct  De afsluiting geldt niet voor het fietspad aan de Westzijde. De omleiding is van kracht tot de onderdoorgang in gebruik is en dat is per juli 2021 (onder voorbehoud).

Fietsers worden van het kruispunt Rijksweg-Noord en Dauw via de Dauw, Regenboog, Ceintuurbaan richting Rijksweg-Noord gestuurd. Volg de borden voor de juiste omleiding.

Opheffing bushaltes Oude Tol
De bushaltes Oude Tol aan de Rijksweg-Noord verdwijnen per 1 maart 2020 in verband met de toekomstige onderdoorgang. De bushaltes keren niet terug. De dichtstbijzijnde haltes van lijn 14 zijn Park Lingezegen en Griegstraat. Buslijn 331 rijdt via de busbaan Regenboog en kan ook een goede optie zijn.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website van Breng: https://www.breng.nl/nl/