Overbetuwe Doet weer van start!

OVERBETUWE DOET IN BIJZONDERE TIJDEN

Juist nu de eigen buurt leuker, beter of mooier maken? In juni ontvangt elk huishouden een waardecheque van Overbetuwe Doet. Meld nu jouw idee aan en verzamel cheques om deze uit te voeren. Of doneer de waarde van jouw/jullie cheque aan het idee dat het meeste aanspreekt!

 

Wat is Overbetuwe Doet?

Overbetuwe Doet is hét online platform waar inwoners van Overbetuwe hun idee voor de buurt kunnen aanmelden. Door middel van waardecheques, die twee keer per jaar naar ieder huishouden worden verstuurd, bepalen inwoners zelf aan welk idee zij willen bijdragen. Met OverbetuweDoet.nl ondersteunt de gemeente Overbetuwe bewonersinitiatieven zonder ingewikkelde subsidieaanvragen en beoordelingscommissie. 

 

In juni een waardecheque

Tussen 5 en 16 juni ontvangt ieder huishouden in Overbetuwe een Overbetuwe Doet waardecheque van €7,50. Voor de dorpen Valburg, Zetten, Hemmen en Driel worden ze bezorgd vanaf 12 juni nadat het oud papier is opgehaald. Houd je brievenbus dus goed in de gaten. 

De cheque hadden wij in april al willen sturen, maar we stelden dat uit vanwege het coronavirus. Voorlopig blijven er maatregelen van kracht tegen verspreiding van het virus: maatregelen RIVM en dus gaan we op zoek naar wat wél kan. 

 

Overbetuwe Doet op 1,5m

Juist nu is het belangrijk om samen mooie dingen te blijven doen om je buurt leuker, mooier en beter te maken. Grote samenkomsten zijn voorlopig niet mogelijk en 1,5 meter afstand houden van elkaar blijft belangrijk. We zien al mooie voorbeelden van online activiteiten of buurtacties vanuit eigen huis of tuin. 

Fleur de straat op, help de natuur een handje met bloemen en insectenhotels, haal tegels uit de tuinen en plaats regentonnen, verzin speurtochten en challenges voor in de zomervakantie, kook en eet samen online of maak een buurtverhalen- of receptenboek. En kijk vooral de kunst af bij anderen. Zie ook overbetuwedoet.nl/voorbeelden of facebook.com/overbetuwedoet.

 

We kijken graag mee naar wat wél kan. Meld je idee aan op overbetuwedoet.nl of neem contact op met de regisseurs van Overbetuwe Doet: regisseur@overbetuwedoet.nl, 06 5808 1698 (Esther Jansen) of 06 5808 1514 (Daniëlle Kurris).

 

Doneer zoveel mogelijk online

Elke waardecheque heeft een unieke code. Activeer die code op overbetuwedoet.nl vóór 1 augustus.

  • Ga naar het initiatief van jouw keuze, kies cheque doneren en vul de code in. 
  • Of log in op je eigen account, activeer de code en bewaar het saldo op je account om later te doneren aan één of meer initiatieven. Is de code eenmaal geactiveerd, dan blijft de waarde ook na 1 augustus geldig.

Online doneren niet jouw ding? Bel/mail/app de code door aan de initiatiefnemer of doe de waardecheque bij hem of haar in de brievenbus. De initiatiefnemer kan de code dan zelf activeren en doneren aan het eigen initiatief.

 

Voor vragen over het gebruik van het online platform, bel of mail naar de helpdesk 0481 700216 of helpdesk@overbetuwedoet.nl