Overweg Rijksweg Noord voor 1 jaar afgesloten vanaf 12 juni

De Rijksweg-Noord gaat per 12 juni 2020 voor een jaar afgesloten worden tussen Ceintuurbaan en het kruispunt Griegstraat-Dauw.

Ten behoeve van de bouw van de onderdoorgang is de Rijksweg-Noord ter hoogte van de spoorwegovergang (zie afbeelding 2) afgesloten voor al het doorgaand verkeer. De spoorwegovergang is vanaf 12 juni ook afgesloten voor voetgangers.

Voor (brom)fietsers richting Arnhem geldt een omleiding via Dauw, Regenboog en Ceintuurbaan (deze omleiding is nu al van kracht). Voor (brom)fietsers richting Elst geldt vanaf 12 juni een omleiding via Ceintuurbaan, Regenboog en Dauw. Op afbeelding 3 staat de omleidingsroute aangegeven. Voor al het overige verkeer gelden vanaf 12 juni verschillende omleidingsroutes. Op de toegevoegde afbeelding (afbeelding 4) staan de omleidingsroutes aangegeven.

Indien de werkzaamheden invloed hebben op de bereikbaarheid van een woning dan wordt dit persoonlijk afgestemd met de bewoners.

Wij houden u op de hoogte van de datum waarop de onderdoorgang geopend gaat worden en daarmee ook de Rijksweg-Noord.

De onderdoorgang krijgt de naam Grift tunnel en verwijst naar een kanaal tussen Arnhem en Nijmegen. In het verleden liep het kanaal ‘de Grift’ op de plek van de toekomstige tunnel. Dit kanaal verbond Nijmegen en Arnhem met elkaar.
(BRON: spoorkruisingenelst.nl)