26 mei. Vanavond en vannacht ook overlast werkzaamheden tunnelbouw

Graag willen wij u informeren over werkzaamheden die vanavond om 19:00 uur starten en in de nacht doorlopen op de Rijksweg-Noord. Omwonenden kunnen geluids- en trillingshinder ervaren van deze werkzaamheden en daarom adviseren wij u om in de avond en nacht uw ramen en deuren dicht te houden. (BRON: gemeente Overbetuwe)

Momenteel ligt een oude middenspanningskabel onder de Rijksweg-Noord en die moet verwijderd worden voor de werkzaamheden aan de onderdoorgang. De middenspanningskabel ligt onder de rijbaan Rijksweg-Noord langs het werkterrein van de onderdoorgang. Op de toegevoegde afbeelding staat met rood het werkvak aangegeven. Het is noodzakelijk dat een gedeelte van het asfalt van de Rijksweg-Noord verwijderd gaat worden.

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren gaat een halve rijbaan afzetting geplaatst worden waardoor het verkeer met twee verkeersregelaars langs het werkterrein geleid wordt. Aan de zuidkant (Elst) staat een verkeersregelaar voor de spoorwegovergang en aan de noordzijde (Arnhem) staat deze net voorbij de middengeleider.

Globale planning:
19:00 zagen asfalt + uitbreken
20:00 start sanering
20:00 start verwijderen kabel
23:00 einde sanering + kabel verwijderd
23:00 start terugbouwen verharding
02:00 einde werkzaamheden
04:00 einde dienst verkeersregelaars