Studio de Grift gaat weer van start

Studio de Grift gaat weer van start. In de uitzendingen, vanaf windpark Nijmegen-Betuwe, hoor je het laatste nieuws over de energietransitie in en om Nijmegen. De eerste uitzending, op dinsdagavond 30 maart, staat in het teken van het energielandschap De Grift in Nijmegen-Noord. Je bent van harte welkom om online mee te doen. 

Op het programma staat onder meer Zonnepark de Grift, dat nu wordt gebouwd. Het zonnepark is een belangrijk onderdeel van Energielandschap De Grift. Inwoners van Nijmegen en omgeving kunnen mede-eigenaar worden van de zonnepanelen via de Energiecoöperatie WPN, dat eerder in samenwerking met Wiek-II het windpark bouwde op deze plek. Bestuurslid Bert Lagerweij van WPN vertelt hoe inwoners kunnen meedoen. 

Geld voor de buurt 

Verder aandacht voor de wijk De Grote Boel, waar bewoners hun wijk vergroenen met geld uit de windmolens. Bestuurslid Odilia Kortsmit vertelt over het omgevingsfonds Windpark Nijmegen-Betuwe dat elke twee jaar geld uitkeert aan initiatieven van buurtbewoners. Dit jaar ontvangen negen buurtprojecten een bijdrage. 

Speelruimte 

Naast de windmolens en zonnepanelen gebeurt nog meer op De Grift. Falco Pieters (Wiek-II) vertelt hoe het staat met de energiehub (met onder andere energieopslag) en het plan voor een eigen energiebedrijf van en voor inwoners van het Rijk van Nijmegen

Wethouder Noël Vergunst schuift online aan om de toekomstplannen van gemeente Nijmegen voor het terrein in Nijmegen-Noord toe te lichten. De gemeente Nijmegen wil een logistieke hotspot van het gebied maken. Wiek-II heeft andere ideeën, waar de buurt – burgers en bedrijven – van kan meeprofiteren. Wat houden de gemeentelijke plannen in en wat is de speelruimte om van De Grift een plek te maken, waar iedereen uit de buurt baat bij heeft? 

Kijk en praat mee vanuit je huiskamer. Aanmelden kan via burgersgevenenergie.nl


Foto: Studio de Grift: uitzendingen over de lokale energietransitie vanaf het windpark Nijmegen-Betuwe

——————————
Neem voor meer informatie contact op met

 

Christine Wevers

Wiek-II en Burgers Geven Energie

Adres Fransestraat 2, 6524 JA Nijmegen
Website Wiek-II Burgers Geven Energie Burgers Geven Energie Facebook Facebook Instagram Instagram