Meedenken in Belevingskaart Elst

Beste mensen,

Wij zijn gestart met het maken van een Belevingskaart Elst, waarop alles staat wat er te beleven is in Elst, mooie plekken & verhalen.

De Belevingskaart is een heus cadeau voor een stad of dorp!
Dankzij de droom van Hester van Aalst, waar ze keihard aan gewerkt is om deze waar te maken, is het nu gelukt om een start te maken met dit mooie project.

Wat is een belevingskaart?
Een belevingskaart is een handgetekende plattegrond waar op staat wat er te beleven is in een gebied, bedoeld voor de toerist EN bewoners in jullie geval.
Deze kaart kan het verleden zichtbaar maken, Flora en Fauna in beeld brengen, routes kunnen op de kaart, ondernemers, kunstwerken en nog veel meer.
Maar ook verhalen van bewoners, of wensen en dromen.
Om deze beleving zo goed mogelijk weer te geven is het altijd fijn als er veel bewoners betrokken worden, maar ook Erfgoeddeskundigen, boswachters of IVN medewerkers, kunstorganisaties, ondernemersverenigingen, VVV’s etc.
De kaart is een mooie kans voor een brede samenwerking van partijen

Hoe halen wij de input op?

De kaart is een opzichzelfstaand product waarbij door interviews met bewoners wordt gekeken wat de volgens hen de sterke punten van hun dorp zijn.
Deze interviews kunnen ook online worden ingevuld.
Daarnaast maken we wandelen, we geven les op scholen, bezoeken evenementen, indien mogelijk,  en doen zelf onderzoek.
Volgens bovenstaande uitkomsten zal deze kaart zijn vormgegeven.
Vanuit onze specialisatie in citybranding, storytelling en Belevingsontwerp zullen we de vertaalslag maken van de input naar een kaart.

Kernteam
Daarvoor willen we graag een groep specialisten betrekken die meekijken vanuit hun expertise. Vanuit Flora&Fauna, Cultuur, Geschiedenis/historie, ondernemers, kunstenaars, etc.
Eens in de 6 of 8 weken een zoom vergadering om betrokken te blijven en input te leveren vanuit jouw expertise. We denken aan een groep van 8-10 personen.

Personen die af en toe toegevoegd kunnen worden of die wij kunnen raadplegen voor info, zijn ook van harte welkom, dit zou dan de tweede schil kunnen zijn.

Het is geen must, je mag ook 1x aanhaken en verder rechtstreeks via ons betrokken blijven. Je komt dan op de mailinglijst.

Lijkt het jou wat om via deze weg input te leveren aan de Belevingskaart Elst?
Wij zien er naar uit!

Hierbij ontvangen jullie nog de link naar het online interview; graag deze zoveel mogelijk verspreiden binnen je netwerk:

https://forms.gle/ho3jhcoX3hDWi9vf9

En nog de link naar de Facebook pagina: Belevingskaart Elst:

https://www.facebook.com/Belevingskaart-Elst-103711172116445

Graag je reactie op deze mail of voor meer info mag je mij, Hester, altijd bellen: 0612465542

Hartelijke groeten Hester van Aalst en Marieke van Doorn