einde ronde 2 Overbetuwe Doet 2021 !

Begin november vielen de Overbetuwe Doet waardecheques op de deurmat. Tot 13 december konden de cheques ingezet worden. Er werden 20.276 waardecheques van €7,50 verstuurd waarvan 44% ingezet is. Dat komt overeen met ruim €66.000,-. Bij het bepalen van de waarde van de cheque houden we er rekening mee dat maar een deel wordt geactiveerd.

Zonde van al die waardecheques die níet zijn ingezet? Jazeker, want hoe meer inwoners betrokken, hoe meer mensen ook op andere wijze bij kunnen dragen. Er gaat echter geen geld verloren als niet alle cheques worden verzilverd. Bij het bepalen van de waarde van de cheque wordt er rekening mee gehouden dat maar een deel wordt geactiveerd.
Tijdens deze ronde hebben 50 initiatieven voldoende gespaard. Zie bijlage 2 voor een overzicht van initiatieven per dorp.
Laatste steuntje in de rug…
Er zijn nog verschillende initiatieven aan het sparen. Zij kunnen jouw hulp en/of middelen nog gebruiken. Je kan nog doneren via iDEAL. Of vanaf je account als je daar nog saldo hebt staan. Doneer bijvoorbeeld aan initiatieven die hun streefbedrag bijna hebben gehaald en geef ze het laatste zetje. Of kijk welke materialen of hulp een initiatief nodig heeft. Misschien kan je zelf helpen of hen in contact brengen met anderen.
Al een nieuw idee?
De volgende waardecheque wordt in april 2022 verstuurd naar alle huishoudens in Overbetuwe. Aanmelden van nieuwe initiatieven kan het hele jaar door op OverbetuweDoet.nl.
Over Overbetuwe Doet
Met Overbetuwe Doet ondersteunt de gemeente Overbetuwe bewonersinitiatieven zonder ingewikkelde subsidieaanvragen en beoordelingscommissie. Op OverbetuweDoet.nl kan iedereen een idee aanmelden. Er is dan altijd even contact en er wordt nagegaan of het idee past binnen de spelregels. Staat het initiatief online dan kan de initiatiefnemer waardecheques, middelen en hulp verzamelen. Via waardecheques bepalen inwoners zelf aan welke initiatieven zij bij willen dragen.