Beperkt mobiel: gebruik de Elster Boodschappenbus.

Wilt u graag de markt en winkels in het centrum van Elst bezoeken en kunt u daar zelf niet komen? Rij dan mee met de Boodschappenbus, die er speciaal is voor inwoners van Elst. Vanaf 1 februari 2018 rijdt iedere donderdagmorgen tussen 10.00 – 13.00 uur de Boodschappenbus door Elst om mensen met een beperkte mobiliteit op te halen.

Tijden, route en bijdrage
De vertrektijden zijn iedere donderdag om 10 uur, 11 uur en 12 uur vanaf Tertzio, Bachstraat 29. De route wordt gevolgd via stopplaatsen:

* Adressen van mensen die zich hebben aangemeld, naar:

* Wervershove, Grote Molenstraat
* Albert Heijn, Valburgseweg
* Aldi/Jumbo, Europaplein
* Theater De Kik, Dorpsstraat.
Bij iedere stopplaats kan worden uit- en ingestapt. Per rit kan één rolstoel mee en enkele rollators. Met de chauffeur spreekt u af waar en wanneer u wordt opgehaald voor de terugreis.

U betaalt 2 euro per retour (ook voor een eventuele begeleider). Graag contant en met gepast geld betalen aan de chauffeur.

Wilt u meerijden en zich aanmelden?
Aanmelden kan tot uiterlijk de voorafgaande woensdagochtend 10 uur bij de Algemene Hulpdienst Elst, bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 10 uur onder telefoonnummer (0481) 374926. Bij de aanmelding krijgt u een richttijd hoe laat u wordt opgehaald.

Ontmoeten in De KiK
Bij Theater De KiK kunt u elke donderdagmorgen terecht voor een praatje, een spelletje of een kopje koffie. Er is een gastvrouw vanuit het Sociaal Kernteam aanwezig van 10 tot 12 uur. Als u boodschappen heeft gedaan op de markt, kunt u ook hier wachten totdat de Boodschappenbus u weer thuis brengt.

Proefperiode
De Boodschappenbus is nieuw in Elst en wordt mogelijk gemaakt door Attent zorg en behandeling, Stichting Algemene Hulpdienst Elst en het Sociaal Kernteam. We starten met een proefperiode van drie maanden, daarna wordt gekeken of de proefperiode zo succesvol was om er mee door te gaan.