Minibieb in Brienenshof

Buurtvereniging Brienenshof had de wens om in de wijk Mini bibliotheken te plaatsen. Een gratis boekenruil systeem. Een aanvraag bij het Wijkplatform werd gehonoreerd met een bedrag van €300,-.  De 1e kast is geplaatst op de Groenestraat tegenover de skatebaan. Er is een 2e beschikbaar voor elders in de buurt.

Zo werkt het: Je mag je boek komen ruilen voor een ander boek. Dat is gratis.
Maar je plaatst wel een boek van gelijkwaardige kwaliteit terug. Dat is de voorwaarde.
Het is een nieuwe manier van ‘delen’. Deze ontwikkeling past goed in onze tijd; mensen hebben door de crisis minder te besteden en zijn bereid meer met elkaar te delen.
Als je dit eerste boek gelezen hebt, kun je het terugbrengen en vervolgens opnieuw een boek uitzoeken. Dit kun je net zo vaak herhalen als je wilt.

Boeken zijn immers niet geschreven en gemaakt om weg te gooien, maar om te lezen en te herlezen. Boekenruil is daarom niet alleen milieu- en papiersparend, maar ook goedkoop en leuk.

De boekenruilkast is gelijktijdig een mogelijkheid om meer in contact te komen met de bewoners in de wijk. Vaak blijft men even staan bij de kast en snuffelt wat in de boeken en zo ontmoet je op een leuke manier anderen uit je wijk.