Inloopbijeenkomst fietspaden bij Nw Aamsestraat

Bewonersbrief van gemeente Overbetuwe:

In deze brief leest u over de plannen van de gemeente om een fietspad te maken langs de Nieuwe Aamsestraat en voor een deel langs de Regenboog in Elst.
Alleen voor fietsers (en snorfietsers en speed pedelecs)
Het wordt een fietspad waar auto’s en bromfietsen niet op mogen rijden. Hierdoor maken we het veiliger voor fietsers (en snorfietsers en speed pedelecs). Er zit een tekening bij deze brief (klik hier). Hierop staat waar het fietspad precies komt te liggen.
Fietspad maken in voorjaar 2020 De gemeente maakt het fietspad in de lente van 2020. We moeten eerst nog veel voorbereiden:

2019: grond kopen, voorlopig ontwerp en daarna definitief ontwerp;
– 2020: verplichte onderzoeken doen voor de Omgevingsvergunning die nodig is, contract voorbereiden, het bestemmingsplan veranderen en het werk aanbesteden.

Antwoord op uw vragen en opmerkingen
U bent van harte welkom op ons inloopmoment om uw vragen en opmerkingen met mijn collega’s door te nemen. Ook kunt u de tekening van het fietspad op een groot formaat bekijken.
Projectmanager Carla van der Biezen en projectleider Jeroen Bosch staan dan voor u klaar!
Ook kunt u bellen met een van hen via telefoonnummer 14 0481.
Inloopmoment voor uw vragen en opmerkingen:

datum:
tijd:locatie:
woensdag 25 september
U kunt binnenlopen tussen 17.00 en 19.00 uur, er is geen vast
programma.
zalencentrum Onder de Toren in Elst, zaal 7 (Sint Maartenstraat 34)

Met de buurt en betrokkenen het gebied bekeken
Samen met de buurt en betrokkenen heeft de gemeente het gebied rond het station bekeken.
Hierbij waren bewoners, de Fietsersbond, Wijkplatform Elst Oost, middelbare school Westeraam en Buurtvereniging De Eshof betrokken. We wilden namelijk weten of we het verkeer in dit gebied veiliger kunnen maken. Het bleek dat de situatie voor fietsers niet als veilig wordt ervaren. Het gaat
dan om de fietstunnel aan de oostzijde van het station, tot aan de rotonde bij de Industrieweg-oost.
College wil fietspad nu en gemeenteraad is akkoord. Het college van burgemeester en wethouders heeft geld aangevraagd bij de gemeenteraad.
Afgelopen 20 augustus is de gemeenteraad hiermee akkoord gegaan. Dit betekent dat we de plannen nu kunnen uitvoeren en het fietspad er komt. Op dit moment is de gemeente bezig met de onderzoeken die nodig zijn voor de komst van polikliniek Rijnstate naar Elst. Misschien komen er in de toekomst nog meer ontwikkelingen bij op het gebied bij het station. Omdat dit een lange tijd duurt, besloot het college om het maken van dit fietspad voor te trekken. We wachten dus niet op de andere plannen op het gebied bij het station.

Contact
Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met projectmanager Carla van der Biezen of projectleider Jeroen Bosch via telefoonnummer 14 0481. Of kom naar het inloopmoment op woensdag 25 september tussen 17.00 en 19.00 uur, locatie ‘Onder de Toren’ in Elst.