Adopteer een boomspiegel

Adopteer een boomspiegel: vrolijk de buurt op en maak een kleurrijke mini-tuin van een boomspiegel in uw straat! 

Een boomspiegel is het stukje grond rondom de stam van een boom. Deze grond leent zich perfect voor extra beplanting. Momenteel zijn de boomspiegels in wijk Westeraam vaak leeg en kaal, wat helaas een aantrekkingskracht heeft op honden (-poep) en onkruid. Een beplante boomspiegel zorgt voor een mooier en vrolijker aanzien van de straat. De beplanting draagt bovendien bij aan grondverbetering voor de boom. En ook vlinders en bijen worden er blij van! De boomspiegel is naar eigen inzicht in te richten. Viooltjes, Akkerklokje of Sedum? Bollen, knollen of vaste planten? De keuze is aan de bewoner, hoewel natuurlijk rekening dient te worden gehouden met de boomwortels. Bewoners die zich opgeven bij het wijkplatform, dragen ook zorg voor het onderhoud van de boomspiegel. De gemeente Overbetuwe heeft toestemming gegeven voor het initiatief.

Op zaterdagochtend 14 maart wordt een gezellige startbijeenkomst georganiseerd met tips & tricks voor het beplanten van een mooie boomspiegel. De bewoners die zich hebben aangemeld krijgen een ‘startpakket’ mee van planten, bollen en bodemverbeteraar. In de middag is het tijd om aan het tuinieren te gaan. Leden van het wijkplatform komen dan langs om bij uw boomspiegel een picket of sjabloon op een tegel te plaatsen, zodat duidelijk voor de groendienst is dat ze uw mini-tuin met rust laten.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar nldoet@wpelstoost.nl .

Meer lezen? Leuke websites over boomspiegels en groen in de wijk zijn o.a. https://meergroenzelfdoen.nl/boomspiegel of https://www.arnhemklimaatbestendig.nl/maatregelen/boomspiegeladoptie/ .