Omleiding fietspad RW Noord en afsluiting 1e Weteringsewal vanaf 3 febr

Graag informeren wij u over de bereikbaarheid van de 1e Weteringsewal (westzijde) en over een tijdelijke fietsroute langs de Rijksweg-Noord en de 1e Weteringsewal.

Bereikbaarheid 1e Weteringsewal

Het nieuwe kruispunt Rijksweg-Noord  – 1e Weteringsewal gaat “Largas-plein” heten (LAngzaam Rijden GAat Sneller). Een grote ovatonde. Ter voorbereiding op de nieuwe situatie worden er kabels en leidingen geplaatst en verplaatst. Tijdens deze werkzaamheden is een deel van de 1e Weteringsewal afgesloten van 3 februari 2020 tot en met 9 april 2020 en geldt een omleiding. De 1e Weteringsewal is tot en met 9 april afgesloten voor alle voertuigen met uitzondering van voetgangers, (brom)fietsers en hulpdiensten. Langs de weg staan borden die de omleiding aangeven zoals op de derde afbeelding weergegeven.

Tijdelijke fietsroute

In verband met de veiligheid van (brom)fietsers tijdens de werkzaamheden stellen we vanaf maandag 3 februari tijdelijk een aangepaste fietsroute in. Naast de eerdergenoemde werkzaamheden aan kabels en leidingen leggen we ook het nieuwe Largas-plein aan. De kabel- en leidingwerkzaamheden duren naar verwachting tot en met 9 april. Het nieuwe Largas-plein is naar verwachting begin september klaar. Tot die tijd geldt de tijdelijke fietsroute die is aangegeven op de eerste afbeelding. Op de Rijksweg-Noord worden 2 verkeerslichten geplaatst zodat (brom)fietsers veilig over kunnen steken. De tijdelijke fietsroute (de blauwe lijn op de afbeelding in bijlage) geldt voor beide rijrichtingen (richting Arnhem en richting Elst). Over de Linge ligt inmiddels een tijdelijke fietsbrug. Om de aangepaste fietsroute in goede banen te leiden zetten we de eerste dagen verkeersregelaars in.

Bron: gemeente Overbetuwe.